KAD TI ŽIVOT DA LIMUN, NAPRAVI LIMUNADU… I KOLUMNU!

…NAPRAVI LIMUNADU… I KOLUMNU!😎

 

Kada radiš na sebi i kada te snađu “negativne okolnosti”, eee to je onda pravi test koliko si stvarno napredovao i da li ćeš tada potonuti ili nastaviti dalje.

 

To naravno ne znači da te nije strah od mogućeg ishoda, i/ili da nisi zabrinut za sebe i svoje zdravlje. Ali ako se odlučiš za smjer u životu gdje ništa nije slučajno i da nam se sve događa s razlogom, onda naučiš prihvaćati i negativne okolnosti – kao što je bolest ili neka zdravstvena komplikacija.

 

Tako sam nedavno imao iznenadni zdravstveni izazov (neću reći problem, haha) na oku (ablacija retine iliti odvajanje mrežnice na lijevom oku). Nije to ništa tragično ali mi je trebala hitna operacija oka – za mene relativno zahtjevna ali za liječnike prilično rutinska.

 

Iako sam se naravno zabrinuo što će biti sa mnom i sa okom, kad se sjetiš da je sve s razlogom i da imaš onaj unutarnji osjećaj ”sve će na kraju biti OK” tako sam pristupio i ovome. Btw. na kraju su svi prijatelji oko mene bili više zabrinuti nego ja sam, haha.

 

Kako sam se osjeća – da će sve biti OK – tako sam se i ponašao. I gle čuda sve se počelo tako poklapati. Od toga da sam čak prvi dan imao i svoj ”apartman” di sam bio sam u sobi, a kasnije sam dobio prilično zabavne cimere (više o tome u nastavcima, haha). Zatim, trebalo me je hitno operirati a mjesta nije bilo u bolnici, ali opet sam si rekao ”ma sve će se posložiti!”. Na kraju sam već nakon 2 dana od dijagnoze ušao u bolnicu, i iako sam trebao čekati skoro deset dana da dođem na red, naravno da se poklopilo da sam već idući dan bio operiran.

 

Također, iako sam imao samo osnovno osiguranje a ne dopunsk, a na kraju sam platio stvarno simboličnu cifru, u odnosu na to koliko je inače takav zahvat u privatnim klinikama i bez dopunskog.

 

Ima tu još milijun svakodnevnih sitnica koje su mi se samo krenule savršeno poklapati pa mi je tih 5 dana u bolnici zapravo došlo kao neki odmor i relaksacija, i to toliko da mi se nakon 5 dana nije ni išlo doma! na vrijeme sa lijegao haha Haha

 

Tada sam shvatio, koliko god se mi žalili na naš zdravstveni sustav, da zapravo taj glomazni sustav savršeno funkcionira i kakvi TOP profesionalci tamo rade!!! Mislim da je naše zdravstvo stvarno sjajno, jer kad usporediš s npr. američkim gdje moraš potrošiti bogatstvo za najbanalniju operaciju – shvatiš koliko zaravo imamo sreće ovdje da sa 70 kn dopunskog na mjesec imaš sve pokriveno.

 

Stoga moram pohvaliti vrhunski tim liječnika i sestara na KBC Rebro na odjelu oftalmologije, na čelu s prof. Jukićem koji me operirao i koji je maestralno izveo cijelu operaciju.

 

Više o tom mom iskustvu pročitajte u mojoj novoj kolumni u Men’s Health Croatia pod naslovom ”POZITIVNOST NEGATIVNOG”.

 

  1. Također moram pohvaliti vrhunski tim liječnika i sestara na KBC Rebro na odjelu oftalmologije, na čelu s prof. Jukićem koji me operirao i koji je maestralno izveo cijelu operaciju.

 

Mreznica oko

Boli me oko a poslali me na Rebro!

 

 

O OKU I VJEŽBANJU

 

Nakon nedavne operacije oka morao sam pauzirati s vježbanjem nekih mjesec dana, i pri tome skužio da nakon više od 25 godina sustavnog treninga nevježbati neko vrijeme nije tako ni loše, haha. Tako da sam nakon toga krenuo postupno (nisam smio dizati velike težine) prvo sa TRXom i bodyweight  vježbama zatim u gymu s nekih 50% od uobičajenog intenziteta.

 

Dobra stvar u tom “ograničenom” vježbanju je što sam maksimalno skratio vrijeme treninga, i ponovno se podsjetio svih onih tehnika s kojima možeš dodatno dići intenzitet treninga a bez velikih težina (princip predzamarnja, djelomične amplitude pokreta, “2 u 1” pokret i dr.).

 

Također uvijek je dobro usporiti pokret, pogotovo negativnu fazu pokreta (spuštanje utega) – koju svi znamo prebrzo izvesti. Što sam sada radio puno svjesnije jer nisam smio koristiti velike težine te sam morao iz “light weight baby”😜 izvući maksimum. Btw.baš u toj negativnoj fazi događa se najveće mišićno oštećenje neophodno za kasniji mišićni rast tijekom oporavka.

 

Stoga mi ova situacija nakon operacije oka nije bila prepreka u vježbanju da odustanem, već naprotiv, dodatni izazov da izvučem maksimum iz svojih treninga ali na drugačiji način!

 

Dalje u nastavku imate detaljnije o cijeloj situaciji koja me zadesila s okom. Također sam u novom broju MH napisao članak o moći pozitivnog razmišljanja, inspiriran upravo ovim događajem, i to pod nazivom “POZITIVNOST NEGATIVNOG”!💪😎🏋

 

Zanima me koje ste prepreke vi morali prevazići na svome putu…

 

Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Denis Rajčić

Denis Rajčić

Subotičanin na ’’privremenom’’ životu i radu u Zagrebu. Trener, plesač i glumac u pokušajima, sa željom da postane najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima – a može biti i komično nabildan! On dokazuje da je bolje biti dobra kopija / imitator, nego loš original - zato originalno imitira domaće selebritije!

Ostalo

RAZNI TIPOVI MUŠKIH U TERETANI

FR(L)IKOVI IZ TERETANE Tko su razni tipovi likova (ili frikova) koje svakodnevno susrećemo u teretani? Možda neke (ili sebe) prepoznate!   Iako se naslov odnosi

Pročitajte »

Živi aktivno uz osmijeh!

MOJ INTERVJU ZA Men's Health

NEWSLETTER

Pretplatite se na moj newsletter i ne propustite dnevnu dozu smijeha i savjete za zdrav i aktivan život!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by FitnessBEAM