KAKO UČINITI VJEŽBANJE ZABAVNIM?

Ako ste mislili da dok vježbate morate biti u grču i boli, dopustite da vas razuvjerimo i pokažemo da se možete trenirati i s osmijehom na licu!

 

Presretan sam i ponosan sam što sam bio gost u emisiji ”Dobro Jutro, Hrvatska” u rubrici ”Vježbajte s nama”, kod poznate koreografkinje i novinarke koja je već godinama zadužena za jutarnje vježbanje mnogih gledatelja HRT-a, legendarne hrvatske Jane Fonde, Vesne Mimice (koja je institucija vježbanja kod nas) gdje sam imao čast predstaviti svoj brand “Treniraj uz osmijeh” – u kojem spajam fitness i humor!

Može li se trenirati i pri tome imati osmijeh na licu, čini se da može… Vesna Mimica predstavlja trening koji nosi upravo naziv ‘Treniraj uz osmijeh’:

”Upoznajte Denisa Rajčića, trenera fitnesa i stand up komičara. Njegov osebujan način treniranja sadržan je naslovu treninga „Treniraj uz osmijeh”. Denis ima grupne i individualne treninge, a za nas je pripremio ogledni sat s različitim tipovima vježbača da bismo stekli dojam kako radi. Svoj posao u dvorani Denis uspoređuje s javnim nastupom.

Šalama se podiže radna učinkovitost, a vježbanje s ljudima priprema je za javni nastup. Naravno ima smijeha, ali i ciljanih, nimalo lakih vježbi, za svakog vježbača. Denisov kolega Zvonko Kožić osim što se bavi scenskom komedijom već 15 godina, 30 je godina istaknuti DJ. Zvonko je i televizijski montažer i uporan vježbač. Njegovi su motivi zdravlje i dobar izgled. Ako preskoči jedan trening, kaže, nije normalan. Inače je, smije se, jer, kaže – bolje je biti malo lud nego malo normalan.

Trening je namijenjen svima. Svaki vježbač dobija program vježbi na spravama. Šale malo ublaže težinu vježbe i trening ide dalje.

 Današnji poslovi zahtijevaju dugotrajno sjedenje i gledanje u ekran. Naši se mišići skraćuju, postajemo sve nepokretniji. Pa iako znamo da postoji potreba za kisikom, snom, hranom i vodom, zapostavljamo petu potrebu – kretanje. Denis objašnjava kako se često body buildere smatra neobrazovanima, ne duhovitima onima koji ne čitaju nego samo treniraju. Kao bivši natjecatelj a sada i instruktor, protiv toga se bori, a kako drugačije, nego šalom.”

 Autor: Vesna Mimica / Dobro jutro, Hrvatska / HRT 06. 11. 2019.

 

KAKO SPOJITI FITNESS & HUMOR?

Iako ova dva pojma na prvu zvuče nespojivo (a na drugu još manje), moguće ih je spojiti ako ste kao ja fitness trener i komičar.

Kako bih vas zabavio i nasmijao, te sa svojim znanjem i višegodišnjim iskustvom naučio kako da živite zdravo i aktivno, spojio sam fitness i stand up komediju kroz svoj brand ”Treniraj uz Osmijeh”.

Tako na Stand Up nastupu pričam fore o vježbanju i mršavljenju, a na treningu – kada je klijentu najteže – ispričam neku svoju foru… i onda on odustane od svega (haha)!

Ok, šalu na stranu, moja je misija učiniti vježbanje zabavnim i tako vas dovesti do zdravlja i željene tjelesne forme (kako to izgleda u praksi pogledajte ovdje i ovdje).

PS. A kako smijeh, humor i pozitivni stav u životu utječu na naše zdravlje i tijelo pročitajte u mojim ranijim člancima ovdje i ovdje.

Ne okrećite leđa svome tijelu jer vam ono može biti izvor nevjerojatnog životnog zadovoljstva ako ga njegujemo,

ali i ogromne patnje ako ga zapostavimo.

 

SMIJTE SE ZBOG ZDRAVLJA – JER SMIJEH LIJEČI SVE!

A ako mi slučajno ne vjerujete da smijeh doslovno liječi, onda vjerujte renomiranom svjetski uglednom znanstveniku dr. Joe Dispenzi (koji je gostovao i u Zagrebu) i koji u svojoj poznatoj knjizi “Placebo ste VI” govori o tome kako su smijehom liječene i smrtonosne bolesti:

Tako je jedan analitičar i urednik uglednog medicinskog časopisa (kasnije je napisao knjigu ”Anatomija bolesti”) Norman C., obolio od jedne vrste veoma bolnog artritisa (koji uzrokuje raspadanje kolagena, tvari koja drži naše stanice na okupu) i kojem su liječnici rekli da su mu šanse za oporavak 1:500. Norman je otkrio da mu uz terapiju velikih količina vitamina C i gledanja komedija i humorističnih emisija uz iskreno smijanje barem 10 minuta na dan donosi čak 2 sata bezbolnog sna. Vremenom se potpuno oporavio i izliječio pozitivnim stavom i smijehom (danas se zna da se radilo o epigenetskim procesima). Više o tome imate ovdje (video od 01:10:00).

 

To sve ne treba čuditi jer je znanstveno dokazano da smijeh ublažava stres oslobađanjem hormona endorfina, prirodne tvari koja potiče opuštanje, jača vaš imunološki sustav i poboljšava krvotok, ali i povećava dotok krvi u mozak. Također, istraživanja su pokazala i da vas smijeh čini privlačnijim!

FUNfact: Smijeh drastično smanjuje stres i bol te klinicki dokazano pojačava imunitet!

 

 

Dakle ako spojimo dva moćna prirodna eliksira zdravlja TJELOVJEŽBU I SMIJEH, krajnji rezultat mora biti zdravlje i fit tijelo!

Stoga nemojte čekati, nego:

Pozivam vas da skupa UČINIMO VJEŽBANJE ZABAVNIM!

A kako spojiti FITNESS & KOMEDIJU i kako trenirati sigurno, učinkovito & zabavno – znaju moji klijenti, a možeš saznati i TI!

AKO ŽELITE PROMIJENITI SVOJE TIJELO I BITI FIT & ZDRAVIJI nemojte čekati nego mi se slobodno javite… sve promjene koje želite mogu početi SAD!

Pošaljite mi upit OVDJE

 

Veliko HVALA mojim vježbačima na hrabrosti što ste stali pred kamere da skupa vježbamo (Zvonko Kožić, Roko Jurenić i Iva Mandurić).

HVALA najboljem i najvećem XXL Fitnes Centar Zagreb / Avenija Dubrovnik 15 na prostoru za snimanje, gdje imate apsolutno sve za brutalne i kvalitetne treninge.

 

KAKO UČINITI VJEŽBANJE ZABAVNIM… pogledajte VIDEO:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Denis Rajčić

Denis Rajčić

Subotičanin na ’’privremenom’’ životu i radu u Zagrebu. Trener, plesač i glumac u pokušajima, sa željom da postane najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima – a može biti i komično nabildan! On dokazuje da je bolje biti dobra kopija / imitator, nego loš original - zato originalno imitira domaće selebritije!

Ostalo

RAZNI TIPOVI MUŠKIH U TERETANI

FR(L)IKOVI IZ TERETANE Tko su razni tipovi likova (ili frikova) koje svakodnevno susrećemo u teretani? Možda neke (ili sebe) prepoznate!   Iako se naslov odnosi

Pročitajte »

Živi aktivno uz osmijeh!

MOJ INTERVJU ZA Men's Health

NEWSLETTER

Pretplatite se na moj newsletter i ne propustite dnevnu dozu smijeha i savjete za zdrav i aktivan život!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by FitnessBEAM