Denis Rajčić -tko sam ja i zašto sam ovdje?

denis rajcic

Iako se do svoje 19. godine nisam bavio nikakvim sportom, nikada neću zaboraviti neopisivu sreću ispunjenu adrenalinom i oduševljenjem kada me je prijatelj odveo u lokalnu teretanu i kada sam u ruke prvi put primio šipku utega. Tijekom ta prva dva sata treninga nezaustavljivo sam preletio po svim spravama i utezima u teretani, te odmah osjetio – ovo je za mene!

2018. godine bila mi je srebrna obljetnica sustavnog vježbanja (OMG, pa to je četvrt stoljeća! ☺) i s radošću mogu reći da me strast za treninzima, vježbanjem i općenito zdravim & aktivnim načinom života još uvijek podjednako ispunjava i neopisivo veseli kao i na početku – valjda zato što sam se prilično odmorio u tih svojih prvih 19 neaktivnih godina! ☺ Više o tome…

 

Natjecateljske daske…

U tim počecima nisam ni sanjao da ću jednog dana obući posing gaćice, namazati se bojom i stati na binu iliti daske koje život znače – s kojih još uvijek ne silazima, ali sada kao komičar i glumac – i natjecati se. Tako sam se okušao u brojnim disciplinama (Muški bodyfitness, Classic bodybuilding, Men’s Physique i Fitness model), različitim federacijama (IFBB, INBA, IBFF i Musclemania) te sam se natjecao u Hrvatskoj i van (BiH, Slovenija, Slovačka, Austrija, Italija i USA). Više o tome…

Također, moja filozofija od početka treniranja, preko natjecanja i cijele fitness karijere, bila je da sve postignem bez nedopuštenog dopinga, odnosno da i na natjecanja izlazim natural / drug free. Tako sam uspio dokazati svima – a najviše sebi – da se i bez dopinga može izgraditi atletsko tijelo, uspješno natjecati i osvajati zlatne medalje.

 

… i ostale daske!

Spomenuo sam daske koje mi život znače, a nekada i fale (doslovno i metaforički, haha), jer osim fitnessa obožavam zabavljati i nasmijavati ljude. Tu svoju ogromnu strast kanalizirao sam kroz glumu i stand up komediju. Završio sam 4 god. glumačkog programa Umjetničke organizacije Studio Kubus te sam dugi niz godina iskustvo stjecao u različitim glumačkim projektima (TV serije, muzički video spotovi, predstave i reklame). Ako vas zanima kako sam uspio spojiti naizgled nespojive i u svemu tome uživati, pročitajte moj intervju za Fitnes Učilište ovdje.

 

Cilj mi je postati najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima – ili možda samo komično nabildan!

 

 

Certificirani instruktor fitnesa (Fitness učilište / priznato od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Europske fitness asocijacije EHFA), apsolvent na Višoj trenerskoj, te se konstantno usavršavam na različitim radionicama, seminarima i certifikacijama (Hard Body Coach L1, Steve Maxwell KB L1, Fitness Index i dr.). 

 

Također, surađivao sam na različitim fitness projektima (KOZMO fitness izazov, Američka fit aplikacija Sheypme), a s kolegom trenerom i glumcem Mariom Valentićem sam osmislio i pokrenuo ”Živi zdravo uz osmijeh”. Idejni sam začetnik festivala CRO FIT FEST / Hrvatski Fitness Festival, te sam s prijateljima organizirao taj sportsko – rekreacijski projekt koji promovira zdrav način života i povezuje natjecanja rekreativaca i sportaša.

Svoju ljubav prema pisanju i fitnessu realizirao sam kao premium autor portala building-body.com (moji članci na webu) i kao stalni kolumnist časopisa Men’s Health (naslovnicu i moj intervju imate ovdje, a brojni članci objavljeni u MH su ovdje ).

 

Treniraj uz osmijeh by Denis Rajčić

 

Kako bih vas zabavio i nasmijao, te svojim znanjem, višegodišnjim iskustvom i primjerom motivirao da živite zdravo i aktivno, spojio sam fitness i stand up komediju u svoj brand ‘Treniraj uz Osmijeh” (TV prilozi na HRT Dobro jutro, HrvatskaRTL Exlusiv). Tako na Stand Up nastupu pričam fore o vježbanju i mršavljenju, a na treningu – kada je klijentu najteže – ispričam neku svoju foru… i onda on odustane od svega! 🙂

 

Smijeh je najbolji lijek za sve! Članak

 

Ok, šalu na stranu. Moja je misija učiniti vježbanje zabavnim i kroz (o)smijeh vas dovesti do zdravlja i željene tjelesne forme. Kako to izgleda u praksi pogledajte ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Želim vas zaraziti onim FUNtastičnim osjećajem, nepodnošljive lakoće postojanja koji se javlja nakon vježbanja, kada se osjećate poletno, energično i lako, jednom riječi – FIT!

Važno je shvatiti da ne postoje prečice, čarobne tablete i instant rješenja do zdravog i lijepog tijela, pa tako ni do sretnog života. Sreća i radost su naše prirodno stanje i već su u nama (više o tome), a ne u drugima, stvarima ili okolnostima oko nas – samo to trebamo osvijestiti i na tome (po)raditi.

Mi ljudi smo bića pokreta, aktivnosti i kretanja, zato je važno naučiti uživati u cijelom tom procesu i tako stvoriti harmoniju u životu, a to sve možemo samo ako smo zdravi.

 

Taj naš put može i treba biti zabavan i uzbudljiv, jer ”Nema puta ka sreći, sreća je put.”
Zato vas pozivam da skupa UČINIMO VJEŽBANJE ZABAVNIM!

 

Vidimo se na treningu ili na stand up nastupu! ☺

Vaš trener i komičar, Denis Rajčić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Denis Rajčić

Denis Rajčić

Subotičanin na ’’privremenom’’ životu i radu u Zagrebu. Trener, plesač i glumac u pokušajima, sa željom da postane najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima – a može biti i komično nabildan! On dokazuje da je bolje biti dobra kopija / imitator, nego loš original - zato originalno imitira domaće selebritije!

Ostalo

RAZNI TIPOVI MUŠKIH U TERETANI

FR(L)IKOVI IZ TERETANE Tko su razni tipovi likova (ili frikova) koje svakodnevno susrećemo u teretani? Možda neke (ili sebe) prepoznate!   Iako se naslov odnosi

Pročitajte »

Živi aktivno uz osmijeh!

MOJ INTERVJU ZA Men's Health

NEWSLETTER

Pretplatite se na moj newsletter i ne propustite dnevnu dozu smijeha i savjete za zdrav i aktivan život!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by FitnessBEAM