Denis Rajčić -tko sam ja i zašto sam ovdje?

denis rajcic

Iako se do svoje 19. godine nisam bavio nikakvim sportom, nikada neću zaboraviti neopisivu sreću ispunjenu adrenalinom i oduševljenjem kada me je prijatelj odveo u lokalnu teretanu i kada sam u ruke prvi put primio šipku utega. Tijekom ta prva dva sata treninga nezaustavljivo sam preletio po svim spravama i utezima u teretani, te odmah osjetio – ovo je za mene!

2018. godine bila mi je srebrna obljetnica sustavnog vježbanja (OMG, pa to je četvrt stoljeća! ☺) i s radošću mogu reći da me strast za treninzima, vježbanjem i općenito zdravim & aktivnim načinom života još uvijek podjednako ispunjava i neopisivo veseli kao i na početku – valjda zato što sam se prilično odmorio u tih svojih prvih 19 neaktivnih godina! ☺ Više o tome…

 

Natjecateljske daske…

U tim počecima nisam ni sanjao da ću jednog dana obući posing gaćice, namazati se bojom i stati na binu iliti daske koje život znače – s kojih još uvijek ne silazima, ali sada kao komičar i glumac – i natjecati se. Tako sam se okušao u brojnim disciplinama (Muški bodyfitness, Classic bodybuilding, Men’s Physique i Fitness model), različitim federacijama (IFBB, INBA, IBFF i Musclemania) te sam se natjecao u Hrvatskoj i van (BiH, Slovenija, Slovačka, Austrija, Italija i USA). Više o tome…

Također, moja filozofija od početka treniranja, preko natjecanja i cijele fitness karijere, bila je da sve postignem bez nedopuštenog dopinga, odnosno da i na natjecanja izlazim natural / drug free. Tako sam uspio dokazati svima – a najviše sebi – da se i bez dopinga može izgraditi atletsko tijelo, uspješno natjecati i osvajati zlatne medalje.

 

… i ostale daske!

Spomenuo sam daske koje mi život znače, a nekada i fale (doslovno i metaforički, haha), jer osim fitnessa obožavam zabavljati i nasmijavati ljude. Tu svoju ogromnu strast kanalizirao sam kroz glumu i stand up komediju. Završio sam 4 god. glumačkog programa Umjetničke organizacije Studio Kubus te sam dugi niz godina iskustvo stjecao u različitim glumačkim projektima (TV serije, muzički video spotovi, predstave i reklame). Ako vas zanima kako sam uspio spojiti naizgled nespojive i u svemu tome uživati, pročitajte moj intervju za Fitnes Učilište ovdje.

 

Cilj mi je postati najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima – ili možda samo komično nabildan!

 

 

Certificirani instruktor fitnesa (Fitness učilište / priznato od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Europske fitness asocijacije EHFA), apsolvent na Višoj trenerskoj, te se konstantno usavršavam na različitim radionicama, seminarima i certifikacijama (Hard Body Coach L1, Steve Maxwell KB L1, Fitness Index i dr.). 

 

Također, surađivao sam na različitim fitness projektima (KOZMO fitness izazov, Američka fit aplikacija Sheypme), a s kolegom trenerom i glumcem Mariom Valentićem sam osmislio i pokrenuo ”Živi zdravo uz osmijeh”. Idejni sam začetnik festivala CRO FIT FEST / Hrvatski Fitness Festival, te sam s prijateljima organizirao taj sportsko – rekreacijski projekt koji promovira zdrav način života i povezuje natjecanja rekreativaca i sportaša.

Svoju ljubav prema pisanju i fitnessu realizirao sam kao premium autor portala building-body.com (moji članci na webu) i kao stalni kolumnist časopisa Men’s Health (naslovnicu i moj intervju imate ovdje, a brojni članci objavljeni u MH su ovdje ).

 

Treniraj uz osmijeh by Denis Rajčić

 

Kako bih vas zabavio i nasmijao, te svojim znanjem, višegodišnjim iskustvom i primjerom motivirao da živite zdravo i aktivno, spojio sam fitness i stand up komediju u svoj brand ‘Treniraj uz Osmijeh” (TV prilozi na HRT Dobro jutro, HrvatskaRTL Exlusiv). Tako na Stand Up nastupu pričam fore o vježbanju i mršavljenju, a na treningu – kada je klijentu najteže – ispričam neku svoju foru… i onda on odustane od svega! 🙂

 

Smijeh je najbolji lijek za sve! Članak

 

Ok, šalu na stranu. Moja je misija učiniti vježbanje zabavnim i kroz (o)smijeh vas dovesti do zdravlja i željene tjelesne forme. Kako to izgleda u praksi pogledajte ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Želim vas zaraziti onim FUNtastičnim osjećajem, nepodnošljive lakoće postojanja koji se javlja nakon vježbanja, kada se osjećate poletno, energično i lako, jednom riječi – FIT!

Važno je shvatiti da ne postoje prečice, čarobne tablete i instant rješenja do zdravog i lijepog tijela, pa tako ni do sretnog života. Sreća i radost su naše prirodno stanje i već su u nama (više o tome), a ne u drugima, stvarima ili okolnostima oko nas – samo to trebamo osvijestiti i na tome (po)raditi.

Mi ljudi smo bića pokreta, aktivnosti i kretanja, zato je važno naučiti uživati u cijelom tom procesu i tako stvoriti harmoniju u životu, a to sve možemo samo ako smo zdravi.

 

Taj naš put može i treba biti zabavan i uzbudljiv, jer ”Nema puta ka sreći, sreća je put.”
Zato vas pozivam da skupa UČINIMO VJEŽBANJE ZABAVNIM!

 

Vidimo se na treningu ili na stand up nastupu! ☺

Vaš trener i komičar, Denis Rajčić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Denis Rajčić

Denis Rajčić

Subotičanin na ’’privremenom’’ životu i radu u Zagrebu. Trener, plesač i glumac u pokušajima, sa željom da postane najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima – a može biti i komično nabildan! On dokazuje da je bolje biti dobra kopija / imitator, nego loš original - zato originalno imitira domaće selebritije!

Prvo za pročitati

HIIT TRENING CIJELOG TIJELA S BUĆICAMA

Isprobajte ovaj brzi i učinkoviti visoko intenzivni intervali trening cijelog tijela s bućicama, s kojim ćete izgraditi mišiće, kondiciju, mišićnu izdržljivost i spržiti masno tkivo.

Pročitajte »

Živi aktivno uz osmijeh!

MOJ INTERVJU ZA Men's Health

NEWSLETTER

Pretplatite se na moj newsletter i ne propustite dnevnu dozu smijeha i savjete za zdrav i aktivan život!

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by FitnessBEAM