Putuj & Treniraj #3 Vlog: KAKO VJEŽBATI NA PUTOVANJU

Trening za cijelo tijelo s kamenom na plaži!

 

Naša avantura krenula je iz mjesta Agios Georgiosa (koji se nalazi na prekrasnom poluotoku Lihada, na sjeverozapadnom dijelu otoka Evia, drugom po veličini grčkom otoku, nakon Krete), i odakle smo unajmili brodić za izlet na vulkanski arhipelag Lichadonisie (Lichadonisia).

Ovaj arhipelag zbog svojeg veličanstvenog tropskog izgleda i mirne atmosfere nazivaju i ”Sejšeli Grčke“. Nalazi se na sjevernom zaljevu otoka Evia i sačinjava ga skup od 15 otočića nastalih prije više hiljada godina od izlivene vulkanske lave. Jedna su od najvećih znamenitosti otoka Evia. Neki od ovih otočića su u prošlosti bili naseljeni, a danas su to prostori prekrasne netaknute prirode i zaštićeno područje gdje žive brojne vrsta ptica, dupini i foke.

Na najvećem otoku ovog arhipelaga, Manolia, nalazi se istoimena egzotično uređena privatna plaža sa super beach barom, gdje sam osim opuštanja i zabave odlučio odraditi i trening.

Kako ni na svojim putovanjima ne propuštam treninge, unatoč uživanju u ovom tropskom raju, nisam htio ni ovog puta napraviti iznimku.

Priznajem da je ovakvom okruženju lako vježbati, jer kad se oznojiš i pregriješ, možeš se rashladiti u moru – savršen trening! 😊

More je ovdje i na par desetaka metara od obale plitko i toplo, što s njegovom plavo-zelenom bojom i pjeskovitom plažom s crnim vulkanskim stijenama stvara neponovljiv tropski ugođaj.

Također još jedna atrakcija je što se u blizini nalazi brodska olupina iz Drugog svjetskog rata, i to na svega 6 metara dubine (te se može vidjeti bez ronilačke opreme). Njemački brod dug 45 metara stradao je od jakog udara u vulkansku stijenu kada su Nijemci pokušali okupirati taj dio otoka.

Osim broda tu je i obitelj foka koja se ovdje nastanila i često ”pozdravlja” turiste, tako što izrone blizu turističkih brodova.

Inače prema čuvenoj grčkoj mitologiji, ove otoke stvorio je glavom i bradom (i mišićima) čuveni Herkules!💪

Ali pustimo mitologiju i Herkulesa, ako želite izgledati i biti jaki kao on – bacimo se na trening! 😊

 

 

 TRENING ZA CIJELO TIJELO

 

  • Na početku treninga dobro zagrijte mišiće i zglobove nekim jednostavnim  vježbama, te lagano kratko istegnite sve mišiće;
  • Svaku vježbu (osim pod brojem 9 i 10) uradite s 8-12 ponavljanja (tako da su vam zadnja ponavljanja teška);
  • Svaku vježbu uradite u 3, 4 serije (osim pod brojem 10);
  • Odmori između serija vježbi (pod brojem: 1, 2, 3, 4, 5 i 6) do 1 minutu (može i kraće), odmori između serija vježbi (pod brojem: 7, 8 i 9) do 30 sekundi.

 

VJEŽBE iz videa (trening počinje na 04:00)

 

1. MRTVO DIZANJE ili RUMUNJSKO MRTVO DIZANJE (dizanje na ravne noge);

2. ISKORAK S ROTACIJOM;

3. VESLANJE U PRETKLONU

4. ČUČANJ S OPRUŽANJEM ispred sebe + ČUČANJ S RAMENIM POTISKOM IZNAD GLAVE

Ako vam ne odgovara spojiti i kombinirati obje vježbe u jednu seriju kao ja (npr. dva ponavljanja čučnja s potiskom ispred i jedno ponavljanje čučanj s potiskom iznad glave), tada možete raditi samo jednu varijantu – čučanj s potiskom kamena iznad glave ili pak čučanj s opružanjem kamena ispred sebe.

Napomena: ako radite samo vježbu čučanj s potiskom ispred sebe, onda zasebno uradite i vježbu PREDNJI RAMENI POTISAK – kako bi u ovom treningu za cijelo tijelo imali i pokret potiska iznad glave (uradite 8-12 ponavljanja).

5. EKSPLOZIVNI SKLEK S KAMENA (klasičan) / lakša varijanta je sklek s koljena;

6. BOČNI ISKORAK (u stranu);

7. BICEPS PREGIB (s dvije ruke) / ili jednoručni biceps pregib ”koncentracijski pregib”;

8. TRICEPS OPRUŽANJE IZNAD GLAVE / ili jednoručno opružanje podlaktice u pretklonu ”kickback”;

9. KOLJENOM DO LAKTA S PODIZANJEM NOGU IZ VISOKOG PLANKA / uradite 12-15 ponavljanja u svaku stranu.

10. KONDICIJA & EKSPLOZIVNOST: BACANJE KAMENA (s ramena 😊) sa šprintom / Uradite 5-10 krugova (ovisno o vašoj utreniranosti), a kratke odmore između bacanja i trčanja radite samo ako baš morate.

 

Nakon treninga lagano istegnite cijelo tijelo… i nastavite uživati u odmoru!

 

AKO ŽELITE PROMIJENITI SVOJE TIJELO I BITI FIT & ZDRAVIJI nemojte čekati nego mi se slobodno javite… sve promjene koje želite mogu početi SAD!

Pošaljite mi upit OVDJE

 

*Ovo je 3. BLOG & VLOG u novom serijalu pod nazivom ”PUTUJ & TRENIRAJ”, gdje pokazujem kako spojiti putovanja i treninge.

I kada putujem redovito treniram… jer zašto bi na putu (a život je putovanje, hehe) odustali od zdravog & aktivnog načina života?

 

POGLEDAJTE VIDEO TRENINGA (trening počinje na 04:00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Denis Rajčić

Denis Rajčić

Subotičanin na ’’privremenom’’ životu i radu u Zagrebu. Trener, plesač i glumac u pokušajima, sa željom da postane najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima – a može biti i komično nabildan! On dokazuje da je bolje biti dobra kopija / imitator, nego loš original - zato originalno imitira domaće selebritije!

Ostalo

RAZNI TIPOVI MUŠKIH U TERETANI

FR(L)IKOVI IZ TERETANE Tko su razni tipovi likova (ili frikova) koje svakodnevno susrećemo u teretani? Možda neke (ili sebe) prepoznate!   Iako se naslov odnosi

Pročitajte »

Živi aktivno uz osmijeh!

MOJ INTERVJU ZA Men's Health

NEWSLETTER

Pretplatite se na moj newsletter i ne propustite dnevnu dozu smijeha i savjete za zdrav i aktivan život!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by FitnessBEAM