RAZNI TIPOVI MUŠKIH U TERETANI

FR(L)IKOVI IZ TERETANE

Tko su razni tipovi likova (ili frikova) koje svakodnevno susrećemo u teretani? Možda neke (ili sebe) prepoznate!

 

Iako se naslov odnosi na mušku populaciju koja vježba po teretanama, to ne znači da tema žene u teretani ne bi bila jednako urnebesna za neku analizu, ali to je za neku drugu priču.

Kako već više od dva desetljeća (zapravo bliže tri) obitavam po teretanama mogu reći da je to jedan poseban mikrokozmos – ili je pak zbog mnogih prenapuhanih (ili prenabildanih) ega možda bolje reći ”egokozmos”… a možda je prava riječ paralelni kozmos, jer se neki i ponašaju kao da su s druge planete.

Kako mi je teretana i zbog posla skoro pa drugi dom, tijekom godina se nakupilo dosta (su)ludih situacija i zanimljivih anegdota.

Krenimo redom.

Od već uobičajenog sjedenja / odmaranja i tipkanja po mobitelu na spravama za vježbanje, iako već sam naziv logično sugerira što se na tim spravama treba raditi. Da se recimo zovu sprave za odmaranje još bih i razumio osobe koje teretanu zamjene za svoj dnevni boravak.

Zatim preko bisera koji ti pokupe ploče utega čim se okreneš, iako si sekundu prije toga sve pripremio za vježbanje. Dok su mi jednom krenuli skidati ploče utega za vrijeme dok sam vježbao na spravi (?!). (Znam zvuči suludo nevjerojatno, ali istinito).

Neizostavni ”klasik teretane” je i pumpanje mišića i divljenje vlastitom odrazu u ogledalu (uz ispucavanje selfija) odmah uz stalak za bućice, tako da nitko drugi ne može prići stalku za uzeti ili vratiti utege. Ne znam je l’ imaju loš vid, pa da se ne zalijepe uz ogledalo ne bi se vidjeli, ili ih samo zaboli za druge.

Također uvijek je izazov naučiti osnove higijene nekoga tko niti nosi niti zna čemu ručnik u teretani služi, i koga ostavljanje lokvi znoja na spravi ni najmanje ne zabrinjava.

Ipak nitko ne može zasjeniti krajnje originalne (i stvarne) likove. Tako smo jednog zvali nindža, jer se zahvaljujući crnim balerinkama kretao nečujno po teretani, a između serija vježbi volio se bacati po podu i raditi kolutove. Jedan drugi fr(l)ik se na treningu u borbi protiv dehidracije umjesto s vodom nalijevao s pivom (?!) a kad smo mu objasnili da to možda nije najpametnije, pivo je zamijenio s oko dvije litre coca-cole!

Opisivanje svih situacija zahtijevalo bi neku knjigu ili možda čak humorističnu seriju. Stoga ću se fokusirati na ovih nekoliko likova, ili možda bolje rečeno frikova, koje svakodnevno susrećemo u teretani.

 

 

Sigurno ćete prepoznati neke… ili možda čak i sebe! 😊

 

1. GLAVNI BAJA, STRUČNJAK ZA SVE & ZAVODNIK – Ne samo da je očito širok, nego to voli naglasiti šireći svoja mišićava i napucana leđa poput pauna zavodnika. Ramena su široka ne kao jedan nego kao tri trokrilna ormara, i toliko zabačena unazad – da istaknu masivna prsa junačka i šireće napumpane ruke isprepletene žilama – da ti se čini kao da će se prevaliti unazad. Naravno pored tako napucanog torza, tanke nožice skriva poput zmija noge – jer ih poput nje, naprosto nema!

Naš baja osim što je stručnjak u bildanju, razumije se i u politiku, svjetsku krizu, sport i ekonomiju, a svojim šarmom baca u trans (ili bolje rečeno u komu) i nježniji spol – kojem se besramno upucava između nekoliko tona teških serija.

Kako netko ne bi pomislio da je bodybuilding lagan sport, dok pumpa svoje prekrasno tijelo urliče toliko jako da bi mu i King Kong rekao da zašuti!

 

2. BULJATOR koji zna biti i jače popunjen jer radi na mas(t)i, dok sebe naravno teši da je to (mišićna) masa a ne (potkožna) mast. Uz to se čudi što nikako da smršavi, iako nakon par laganih serija… razgibavanja, dođe doma, upali Netflix i naruči burek, ćevape, sarmu, baklavu i pivu!

Za razliku od našeg (pre)direktnog baje s početka ovog popisa, naš buljator se nikada ne upucava ženama – jer im nikada i ne prilazi – ali bi se zato svaka žena zbog njegovog (besramnog) pogleda najrađe upucala (a kako i ne bi, kad izgleda kao da nikada ne trepće). Pogađate, on poput pravog fitness voajera iz prikrajka promatra najviše one cure koje rade najomiljenije mišićne skupine svih žena (i one koje mrzi naš baja) – noge i stražnjicu!

 

3. NERD aka štreber radije bi ušao u neke filozofske rasprave nego se prihvatio krvi, znoja i željeza (jedino što cijeni naš svemogući baja). A baš nerd posebno živcira našeg baju (a i sve ostale željne vježbanja), jer je upravo on taj koji najviše bespotrebno zauzima sprave, dok sjedi na njima i tipka po mobitelu.

A možda je u teretani samo zbog besplatnog wifija?

 Ovoj kategoriji mogu se dodati i mršavi početnici tinejdžeri (ok, tko od nas koji su u mladim danima počeli vježbati nije bio takav?! hehe), koji dolaze čoporativno od bar trojice (iako ih može biti i više) i koji na treningu uz hihotanje bulje u komade ili u mobitele. Zanimljivo da im od tog silnog skrolanja po mobitelu prst nikada ne pobjegne na neke od bezbrojnih korisnih tutorijala na Jubitou (kako je YouTube nazvao jedan naš bivši ministar), gdje bi mogli vidjeti kako pravilno raditi neku vježbu, umjesto da uporno krivo vježbaju ili besciljno natežu sajle na spravama.

 

4. METRIĆ iliti metroseksualac aka šminker (pri čemu je svaka sličnost s nekim domaćim stilistom totalno namjerna, haha) izgleda bolje sređen za trening nego neki vikendom kada idu van. Preplanuo, ulickan i svaka dlaka na svome mjestu (osim onih na tijelu, kojih nema, jer se redovito depilira).

Za njega ne znaš je l’ došao u teretanu samo da pokaže svoj novi stajling i brendiranu trenirku uz sve moguće modno-sportske dodatke na koje se može staviti dizajnerski logo, ili vježba samo zato da se što dulje zadrži tamo kako bi svi vidjeli njegov novi ”fashion-passion sportski look” – što mu dođe na isto. Naravno on je jedan od onih zbog kojih ne možeš prići stalku s bućicama odmah do ogledala, i kojem trening nije gotov dok ne objavi story, reels, Tick-tock, Jubitou shorts, pa Insta & Fejs feed… još mu samo fali da pozirajući ušeta u Metaverzum.

Moderna verzija našeg metrića iliti šminkera je novomilenijski hip, hip hipster. Koji uz gore opisanu uniformu za trening nikako ne smije zaboraviti jednu nekada ismijavanu, a danas ultimativnu kombinaciju nekadašnjih švercera s buvljaka i glavnih seoskih zavodnika koji su drže do sebe – plastičnih šlapa i bijelih sportskih čarapa!

 

UOSTALOM DA NE DULJIM, POGLEDAJTE VIDEO I NASMIJTE SE!

 

Sviđa ti se članak? Podijeli ga...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Denis Rajčić

Denis Rajčić

Subotičanin na ’’privremenom’’ životu i radu u Zagrebu. Trener, plesač i glumac u pokušajima, sa željom da postane najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima – a može biti i komično nabildan! On dokazuje da je bolje biti dobra kopija / imitator, nego loš original - zato originalno imitira domaće selebritije!

Ostalo

RAZNI TIPOVI MUŠKIH U TERETANI

FR(L)IKOVI IZ TERETANE Tko su razni tipovi likova (ili frikova) koje svakodnevno susrećemo u teretani? Možda neke (ili sebe) prepoznate!   Iako se naslov odnosi

Pročitajte »

Živi aktivno uz osmijeh!

MOJ INTERVJU ZA Men's Health

NEWSLETTER

Pretplatite se na moj newsletter i ne propustite dnevnu dozu smijeha i savjete za zdrav i aktivan život!

Copyright 2024 © All rights Reserved. Design by FitnessBEAM