Denis Rajčić

Denis Rajčić

Stand Up komičarska biografija

 

Subotičanin na ’’privremenom’’ životu i radu u Zagrebu. Plesač i glumac u pokušajima, sa željom da postane najkomičniji među nabildanima ili najnabildaniji među komičnima – a može biti i komično nabildan! On dokazuje da je bolje biti dobra kopija / imitator, nego loš original – zato originalno imitira domaće selebritije!

Fasciniran je velikom strašću Alex Grdić za čitanjem, seksepilom pokojne Žuži Jelinek i hrvatskim Tolstojem – Nives Celzijus. Posebno mu laska što ga često zamjene za najpoznatijeg stilista u Hrvata – Cigija, jer tako i on preko reda negdje može dobiti – BATINA!

 

Neozbiljno shvaća samo one koji ga (pre)ozbiljno shvaćaju!

 

Kako je sve počelo…

Osim što kao fitness trener mučim ljude na treningu, volim ih mučiti i sa svojim smislom za humor.

Stand up komedijom bavim se od 2010. Godine te sam svoje dugogodišnje iskustvo brusio na nebrojenim Open Mic večerima (nastupima komičara amatera), te na nastupima diljem Lijepe naše i metropole.

Gostovao sam u domaćim i regionalnim TV emisija: ”5 na 5” RTL, ”Dali B show” Z1, ”Dejana Show” OBN i ”Audicija” TV Pink (na potonjem sam bio ušao u finale tog talent showa o komičarima).

Godinama sam kao imitator nastupao u prvom regionalnom stand up comedy show-u o muško ženskim odnosima ”Štiklom u mozak, loptom u dupe”, koji je pokrenula komičarka i spisateljica Marijana Perinić.

Oduvijek sam imao tu neobuzdanu želju da nasmijavam i zabavljam sve oko sebe. U osnovnoj školi sam često bio razredni klaun. Negdje u 5. osnovne razrednica mi je na nekih desetak minuta pred kraj sata razrednog često znala prepustiti katedru i dati mi dnevne novine. Zatim bi sjela u klupu i s kolegama iz razreda slušala moje baljezgarije i komentare na aktualna događanja. Tada to nisam shvaćao, ali bili su to zapravo moj prvi stand up nastupi – i to čista improvizacija.

Ipak, vrhunac moje školske “Stand Up karijere” dogodio se na kraju srednje škole, za moju veliku maturu. Naime, profesorica književnosti (koja nam je ujedno bila i razrednica), ponudila mi je deal – da za četvorku iz književnosti, na dodjeli diploma o svakom iz razreda pripremim par komičnih rima koje ga najbolje opisuju.

Tako sam na dodjeli diploma stajao s razrednicom, i dok je ona prozivala svakog pojedinačno da dođe po diploma, ja sam prosipao svoje bisere na račun mojih kolega iz razreda. Ah da, samo da dodam – u razredu su tad bili i svi roditelji! Na kraju, neki na maturalnoj večeri nisu uopće htjeli razgovarali sa mnom (nikad nisam saznao zašto! J).

Ipak, na prvi pravi Stand up adrenalin zakačio sam se krajem 2010.g. na radionici koju su organizirali neki od prvih domaćih komičara iz Sve 5 (Domagoj Pintarić, Marko Petar Orešković i Peđa Bajović). Uvijek ću im biti zahvalan na tome!

Iako sam se prije toga bio okušao na dva stand up nastupa 2009.god., na završnoj produkciji druge godine Umjetničke organizacije studija Kubus (završio sam 4 godine glumačkog programa). Bilo je to s autobiografskom predstavom “Početnik” i “U kojem si ti filmu?”, iako je to zapravo više bila monokomedija nego stand up komedija – ali tko je to tad mogao znati! 

Baš u to vrijeme, prvu priliku za Stand up nastup pružila mi je Marina Orsag iz Studia Smijeha i to na večeri s profićima, iako sam tada bio bez ikakvog komičarskog iskustva.  Nakon nekog vremena sam i svoju prvu plaćenu gažu odradio upravo na njenu preporuku!

Priznajem da su i putovanja na nastupe s mojim prekrasnim i spaljenim funny people aka dragim kolegama i kolegicama komičarima/kama, jednako urnebesna i zabavna kao i sami nastupi – a nekad čak i više od nastupa!

Ako vam sve ovo nije dovoljno da me angažirate kao komičara, molim vas razmislite još jednom… i na kraju odustanite – od odustajanja da me angažirate!

Ako me želite angažirati slobodno kliknite OVDJE!

Bit će mi drago da vas nasmijem i da ostvarimo suradnju!

 

Nastupi:

Tijekom godina nakupila se hrpa nastupa i iskustva… 

(linkovi nastupa su obojani bojom)

http://www.standup.hr/komicari/denis-dzejson-rajcic/

  • ZAGREB:

The Movie pub, Buldog pub, Caffe bar Mrav / Trnsko, Studio smijeha;

– Tvornica kulture, Caffe bar Muzungo, Avenija Caffe & Co.;

– Caffe bar Ambasador, Caffe bar Supercaffe, Klub Cranberry, Klub Ground zero / N. Zg;

– Club Maraschino, Bar Tesla power houseNorris caffe bar, Vinyl bar, Vintage Industrial bar;

Club Hard Place; Club Pločnik; Kazan caffe bar, Kennedy Bar;

Pivnica Pivana, Caffe bar Excelente, Caffe bar Torrente; Caffe bar Roko;

– Humanitarni nastup Udruge Zamisli / Močvara;

– Humanitarni Stand up show Štiklom u mozak, loptom u dupe – Smijehom za Gunju u Tvornici Kulture;

– Stand up comedy maraton The Movie pub;

– Noa bar, Zaprešić.

  • HRVATSKA  I REGIJA:

– V. Gorica: Podrum, Klub 100, Dvorana Galženica;

– Karlovac Šušu bar;

– D. Resa: Pučko Otvoreno Učilište;

– Bjelovar: Havana klub;

– Split: Quasimodo, Gladiator;

– Sinj: Gradsko kino;

– Šibenik: City Life Centar shopping centar;

– Osijek: Klub Tufna / Panč festival Stand up komedije;

– S. Brod: Centar za kulturu mladih, Kazališna kavana ”I. B. Mažuranić”, Colosseum shopping centar;

– V. Toplice: Aquafest 2012 Gradski Trg / natjecanje Stand up komedije;

– Varaždin: Klub Medina Škrinja;

– Nin: Pučko Otvoreno Učilište;

– HR Kostajnica: Pučko Otvoreno Učilište;

 – Rijeka: Klub Crkva, Klub Mystique;

– N. Gradiška: Caffe bar Carpe diem, Klub Laguna bar. POU Mar Pučko Otvoreno Učilište;

– Rovinj: Aperitivo bar;

– Labin: Rock caffe;

– Pula: Klub Kotač, Kaštel i Klub Uljanik;

– Novska: Pučko Otvoreno Učilište;

– Zabok: Kulturni Centar;

– Sarajevo / BiH: Klub Monument;

– Beograd / Srbija: Talent show za komičare i imitatore Audicija / TV Pink (imitacije i stand up)

Pročitajte moje članke...

Ostalo
Denis Rajčić

RAZNI TIPOVI MUŠKIH U TERETANI

FR(L)IKOVI IZ TERETANE Tko su razni tipovi likova (ili frikova) koje svakodnevno susrećemo u teretani? Možda neke (ili sebe) prepoznate!   Iako se naslov odnosi

Pročitajte »
Prvo za pročitati
Denis Rajčić

HIIT TRENING CIJELOG TIJELA S BUĆICAMA

Isprobajte ovaj brzi i učinkoviti visoko intenzivni intervali trening cijelog tijela s bućicama, s kojim ćete izgraditi mišiće, kondiciju, mišićnu izdržljivost i spržiti masno tkivo.

Pročitajte »